دانلود نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق اختلال افسردگی اساسی بصورت جامع و کامل برگرفته شده از پایان نامه کارشناسی ارشد با منابع بروز و جدید
تعداد صفحات | 65 |
حجم | 186/723 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
افرادی که دستخوش یک یا چند حمله افسردگی اساسی بدون وجود دوره های مانی می شوند، تحت عنوان افسردگی اساسی نام برده شده اند. این اختلال عموماً با مسائل عمده بهداشتی همراه است. میزان شیوع این اختلال در ایالت متحده امریکا در حدود 1 تا 2 درصد برای مردان و 3 الی 6/4 درصد برای زنان گزارش شده است (میر و دیگران، 1984؛ به نقل از آزاد، 1384). خطر این اختلال در طول زندگی یعنی درصد کسانی که در بعضی از مراحل زندگی خود افسردگی اساسی را تجربه نموده اند، درمردان 8-2 درصد و در زنان 26-20 گزارش شده است (بوید و وسیمن ، 1981؛ به نقل آزاد، 1384).
در بین کسانی که در بیمارستان های روانی بستری می شوند بیشترین فراوانی، مربوط به اسکیزوفرنی و پس از آن افسردگی است. اما در مراکز بالینی خارج از بیمارستان، بیماران افسرده بیشترین درصد را شامل می شوند به نحوی که تخیمن زده شده است یک سوم کل بیماران روانی را تشکیل دهند (وودروف و دیگران، 1975؛ به نقل از آزاد، 1384). برآوردهای جدید حاکی از آنست که 16 درصد جمعیت، حداقل یک دوره افسردگی را در نقطه ای از زندگی شان تجربه خواهند کرد (کسلر و همکاران، 2003). به علاوه افرادی که یک دوره افسردگی اساسی را تجربه می کنند درخطر بالایی برای دوره های افسردگی بعدی قرار می گیرند و با هر دوره، خطر دورهای بعدی به طور معنی داری افزایش می یاید (مولر و همکاران، 1999).
جنس: مطالعات بین المللی بدون ارتباط با کشور تحت مطالعه، افسردگی یک قطبی را در زن ها دو برابر شایعتر از مردان نشان داده است. فرض شده است که علل این تفاوت ممکن است مربوط به تفاوت های هورمونی، اثرات زایمان و عوامل استرس زای روانی- اجتماعی متفاوت برای زن و مرد و مدل های رفتاری درماندگی آموخته شده باشد (سادوک و سادک، 2003 ترجمه پورافکاری، 1385).
سن: سن متوسط شروع اختلال افسردگی حدود 40 سالگی است. در تقریباً 50 درصد بیماران، سن شروع بین 50-20 سالگی می-باشد. اختلال ممکن است در کودکی یا سالمندی هم شروع شود هر چند ندرتاً چنین است. ولی بعضی از داده های همه گیر شناختی جدیدحاکی از آن است که میزان بروز این اختلال، احتمالاً در افراد زیر 20 سال درحال افزایش است (سادوک و سادوک، 2003؛ ترجمه پورافکاری، 1385).
وضعیت تاهل: افسردگی یک قطبی در افرادی که فاقد رابطه بین فردی نزدیک هستند یا از همسر خود طلاق گرفته و یا جدا شده اند بیشتر دیده می شود.
ملاحظات اجتماعی- فرهنگی: بین طبقه اجتماعی و افسردگی یک قطبی رابطه ای وجود ندارد. فقط اینکه افسردگی در مناطق روستایی بیشتر از مناطق شهری دیده می شود.
فهرست مطالب
مقدمه 12
افسردگی 12
تاریخچه افسردگی 12
اختلال افسردگی اساسی 13
شیوع 16
سبب شناسی اختلال افسردگی اساسی 17
عوامل زیست شناختی 17
عوامل نوروشیمیایی 18
عوامل روان پویشی 19
عوامل یادگیری 20
نظری های افسردگی 20
نظریه شناختی 20
نظریه اصالت وجودی 21
عوامل شخصیتی 22
مدل رفتاری لوینسون 23
مدل خویشتن داری رم 24
مدل شناختی بالینی بک 25
نظریه شیکه تداعی 29
مدل دزماندگی آموخته شده
مدل تکرار غیرارادی خودنظم بخش
مدل سبک های پاسخی به افسردگی
مدل شناختی جدید بک از افسردگی
مدل زیرسیستم های شناختی متعامل
نتیجه گیری