دانلود نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق بهزیستی معنوی بصورت جامع و کامل برگرفته شده از پایان نامه کارشناسی ارشد با منابع بروز و جدید
تعداد صفحات | 32 |
حجم | 70/901 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
موبرگ (1971)، بهزیستی معنوی را به صورت سازه ای دو بعدی، با دو بعد افقی و عمودی، مفهوم بندی کرد. بعد عمودی به احساس بهزیستی ما در ارتباط با خدا اشاره دارد و بعد افقی به احساس هدفمندی و رضایت در زندگی، بدون توجه به معتقد بودن به دینی خاص، برمی گردد( به نقل از الیسون،1983).
الیسون (1983)، بیان می دارد که بهزیستی معنوی شامل دو عنصر روانی ـ اجتماعی و مذهبی است. بهزیستی مذهبی شامل ارتباط با یک قدرت متعالی است و بهزیستی وجودی که عنصری روانی ـ اجتماعی است، بیانگر احساس فرد است از اینکه چه کسی است؟ چه کاری و چرا انجام می دهد و به کجا تعلق دارد. هر دو بعد بهزیستی معنوی با تعالی فرد مرتبط اند. بهزیستی معنوی را باید به صورت سازه ای پیوستاری دید نه دو مقوله ای. نمی توان گفت که کسی آن را دارد یا ندارد، بلکه باید توجه داست که هر فرد چقدر از آن برخوردار است و چگونه می توان درجات آن را افزایش داد(همان).
ر پژوهشی که جعفری ، دهشیری ، سهرابی و نجفی(1388)، تحت عنوان رابطه بهزیستی معنوی با سلامت روان در دانشجویان انجام دادند ، ملاحظه شد که بین بهزیستی معنوی و سلامت روان رابطه معناداری وجود دارد. یعنی بهزیستی معنوی با چهار زیر مقیاس سلامت روان ، رابطه منفی داشته است. بهزیستی مذهبی و وجودی به طور معناداری سلامت روان را پیش بینی کردند همچنین بهزیستی معنوی و وجودی دختران به طور معناداری بالاتر از پسران بود، اما در نمرات سلامت روان دو جنس، تفاوتی مشاهده نشد.
فهرست مطالب
2 ـ1 ـ 1. بهزیستی معنوی
معنویت، بهزیستی افراد را از طرقی افزایش می دهد:
2 ـ1 ـ 1 ـ 1. ابعاد بهزیستی معنوی از دیدگاه فیشر
پیشینه تحقیقاتی
2 ـ2 ـ 1. تحقیقات انجام شده در ایران
2 ـ2 ـ 2. تحقیقات انجام شده در خارج از ایران
فهرست منابع و مأخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی